من طباخة:شوكة وسكينة
المكونات:
- نصف كوب زيت.
- ١ كيلو لحمة مقطعة شرائح.
- ٢ فلفل احمر حامى مقطع.
- ٢ فلفل رومي مقطع.
- ٢ ملعقة كبيرة خل احمر.
- ٢ ملعقة كبيرة جنزبيل.
- ١ ملعقة كبيرة ثوم.
- ١ حزمة بصل اخضر.
- ٣ ملعقة كبيرة صويا صوص.
- ٤ كوب شوربة.
طريقة عمل طريقة عمل اللحمة بخليط الفلفل:
- يسخن الزيت في مقلاة و نضيف اللحمة دون تقليب لمدة دقيقتين.
- نضيف الفلفل و نقلب حتي يصبح لون اللحمة بني تماما و يذبل الفلفل.
- ترفع اللحمة و الفلفل من المقلاة و نضيف الصويا و الجنزبيل و الثوم و الخل و يتركون حتي الغليان و يصبح القوام سميك.
- نضيف اللحمة و الفلفل و البصل الاخضر.
- تغطي المقلاة وتترك علي النار المنخفضة حتي تمام النضج.
- ملحوظة : نضيف قليل من الشوربة كلما قلت السوائل حتي تمام النضج.
0 التعليقات:
إرسال تعليق