طريقة عمل الكريب باللحمة المفرومة
المكونات
- نصف كوب لبن بارد
- نصف كوب دقيق
- ٤ بيض
- قليل زيت
- ٢ ملعقة شاي ملح
- للحشو :
- ٢ ثمرة بصلة كبيرة مفرومة
- ربع كيلو لحمة مفرومة
- ملح و فلفل و بهارات
- ١ ملعقة كبيرة سمن
- ١ كوب جبنة مبشورة
طريقة عمل طريقة عمل الكريب باللحمة المفرومة
- تخفق مكونات الكريب معا ماعدا الزيت حتي الحصول علي عجينة ناعمة بدون كتل دقيق
- توضع في الثلاجة حوالي نصف ساعة
- تشوح البصلة في السمنة حتي يصبح لونها ذهبي
- تضاف اللحمة و تقلب حتي يتغير لونها تماما ثم تضاف التوابل
- تخفض النار و تترك اللحمة حتي تمام النضج
- ترفع اللحمة من علي النار و تترك لتبرد قليلا
- في مقلاة تيفال متوسطة نضع قليل زيت علي النار
- نضع ملء مغرفة متوسطة من العجين في المقلاة و يوزع العجين بالتساوي في جوانب المقلاة
- تترك العجينة حتي تتماسك قليلا ثم تقلب علي الوجه الاخر حتي تحمر من الوجهين
- بوضع الكريب في طبق مسطح ثم يتم حشوة بملعقة او اثنين من اللحمة و ملعقة من الجبنة
- تكرر الخطوات السابقي مع كل الكمية . يلف الكريب بشكل اسطواني او يطبق الي نصفين ثم ربعين
- يقدم ساخنا
- ملحوظة : يفضل الحشو اول بأول بتواجد شخصين في المطبخ و في حالة وجود شخص واحد توضع فوطة فوق الكريب المستوي حتي لا ينشف و يبقي ساخن ثم نبدأ في الحشو
0 التعليقات:
إرسال تعليق