طريقة عمل شاورمة الفراخ
المكونات
- 1 كيلو اوراك مخلية
- ١ ثمرة ليمونة
- زيت ذرة
- ٤ حبوب قرنفل
- ٤ حبوب حبهان
- نصف ملعقة شاي فصوص مستكة
- ١ قطعة مرقة و نصف كوب ماء
- ٢ ثمرة بصل مقطع رفيع
- ٢ ثمرة طماطم مقطعة صغير
- ٢ ثمرة فلفل اخضر مقطع رفيع
- نصف ملعقة صغيرة من كل من قرفة و جنزبيل و كركم و كاري و كمون و كزبرة و بهارات
- ملح و فلفل و سماق و ورق لور
- ٢ قطعة فحم
- طحينة
طريقة عمل طريقة عمل شاورمة الفراخ
- تقطع الاوراق و تعصر عليه الليمونة و يقلب ثم يترك ١٠ دقائق
- تصفي الفراخ و في مقلاة علي النار نضع الريت و المستكة و القرنفل و ورق اللور و الحبهان و يقلبون
- تضاف الفراخ الزيت علي دفعات و تقلب حتي يتغير لونها
- نضيف المرقة و الماء و تقلب ثم تغطي المقلاة و تترك ١٠ دقائق
- في مقلاة اخري يشوي البصل و الفلفل الاخضر و يضاف اليهم السماق ثم نضيف الطماطم
- تضاف باقي التوابل علي الفراخ مع خليط الخضروات المشوية و يقلبون جيدا
- في قطعة فويل نضع قليل زيت مع فحمة مشتعلة و توضع في وسط الفراخ و تغطي المقلاة باحكام
- توضع في طبق التقديم و يضاف اليها الطحينة
- تقدم ساخنة مع خبز سوري او ارز بسمتي و خبز محمص
0 التعليقات:
إرسال تعليق