المكونات
- نصف كيلو بطاطس
- نصف كيلو كبد و قوانص
- ٣ ملعقة كبيرة صلصة
- ١ كوب ماء
- ملح و فلفل و زعتر و حبهان و ورق لور
- مكعبين مرقة
طريقة عمل طريقة عمل كبد و قوانص بالبطاطس و الصلصة في الفرن
- تقشر البطاطس و تقطع و تسلق في ماء بملح و فلفل و مكعب مرقة حتي اقتراب النضج فقط
- تسلق القوانص و القلوب فقط مع ملح و فلفل و زغتر و حبهان و ورق لورا و مكعب مرقة حتي تمام النضج
- يسخن الفرن علي درجة ١٨٠
- تذاب ملعقتين من الصلصة في كوب الماء
- تضاف الكبدة للقوانص بعد تمام نضجها لتغلي في الماء قليلا (٥ دقائق)
- ترص البطاطس في الصينية و فوقها الكبد و القوانص
- تضاف اليهم الصلصة ثم تدهن ملعقة الصلصة المتبقية علي وجه الصينية
- تدخل الفرن ٢٠ ذقيقة و تقذم ساخنة
0 التعليقات:
إرسال تعليق