طريقة عمل السبيط
المكونات
- 1 كيلو سبيط مقطع شرائح
- ٢ ملعقة كبيرة جنزبيل مبشور او بودرة
- ٣ ملعقة كبيرة صويا صوص
- ٢ ملعقة كبيرة خل تفاح
- ٢ ملعقة كبيرة زيت
طريقة عمل طريقة عمل السبيط
- يخلط الجنزبيل مع الخل و الصويا في طبق
- يضاف السبيط في خليط الجنزبيل و يقلب جيدا جدا ثم يترك ربع ساعة
- يسخن الزيت في مقلاة علي النار
- يصفي السبيط من التتبيل و يحمر في الزيت مع الاحتفاظ بالتتبيلة بحد اصقصي ٥ دقائق
- تسكب التتبيلة علي السبيط و يقلبون معا بسرعة حتي تمام التجانس
- يقدم ساخنا مع ارز ابيض
- ملحوظة : يجب مراعاة السرعة حتي لا يتحول قوام السبيط الي المطاطي
0 التعليقات:
إرسال تعليق