حمام محشى بالارز والكبد والقوانص، بتكفي شخصين,وقت التحضير من ساعة لساعتين,
مقادير الاكلة
- 2 جوز حمام
- كوب ارز مصرى
- 1\4 كيلو كبد وقوانص
- بصلة مفرومة
- معلقة قرفة صغيرة
- ملح _ فلفل
- رشة جوز الطيب
- معلقة بهار مشكل
طريقة عمل حمام محشى بالكبد والقوانص
- يغسل الحمام جيدا وينقع فى الملح والدقيق لضمان نظافتة ثم يشطف بالماء جيدا
- نقوم بغسل الكبد والقوانص وتقطيعهم ووضعهم فى ماء على النار مضاف اليهم حبة حبهان وورقة لورا وشوية ملح وفلفل ونتركهم حتى النضج
- بعد نضج الكبد والقوانص نقوم بنشلهم من الماء ونبتدى نحمر البصلة فى زبدة ونقلبها حتى يصبح لونها ذهبى نضيف اليهم الكبد والقوانص ونقلبهم
- نضيف على الكبد والقوانص كوب الارز المغسول ونقلبة جيدا وبعدين نضيف اليهم نصف مقدار الارز ماء اى نصف كوب ماء ونتركه على نار هادئة حتى يتشرب الماء ويدخل فى النضج
- نضيف على الارز معلقة القرفة ورشة جوز الطيب وشوية ملح وفلفل ومعلقة البهار المشكل ونقلبه جيدا ثم نقوم برفع الارز من على النار وتركه يبرد
- ناتى بالحمام ونقوم بحشوه بالاررز والكبد والقوانص ونقوم بادخال الارز فى الجوانب ثم نقوم بغلق الحمام عن طريق خيط وابرة ونقوم بتنظيفة من الارز من الخارج
- نكون محضرين ماء بتغلى فيه ورة لورا وحبهان وملح وفلفل وعود قرفة ثم نضع الحمام بعه لمدة نصف ساعة او حتى تمام النضج
- نرفع الحمام من الشوربة ونحمرة فى السمنة عللى الوجهين ويرش بالملح والفلفل
- يقدم مع الملوخية الخضرة وبالف هنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق