طريقة عمل الارز السعودي باللحم و الحمص
المكونات
- ١ كيلو لحم ضاني
- ٨ كوب ماء
- ٢ ليمون مجفف
- ٣ عود قرفة
- ٥ حبات قرنفل
- ١٠ حبات حبهان
- ملح و فلفل و كمون
- ٢ ملعقة كبيرة سمن
- ٣ ثمرة بصل مقطعة
- ٣ فصوص ثوم مهروسين
- ١ كوب حمص منقوع طول الليل و مسلوق
- ٢ مكعب مرقة
- ٢،٥ كوب ارز بسمتي
طريقة عمل طريقة عمل الارز السعودي باللحم و الحمص
- تسلق اللحمة في ٨ كوب ماء مع التوابل و تترك علي النار ساعة و نصف
- يسخن السمن و يضاف اليه البصل و الثوم و يقلبون حتي يصبح لونهم ذهبي
- يضاف الحمص و المرقة و اللحمة + ٤ كوب من الشوربة و يقلبون
- يضاف الارز و يترك الخليط علي النار حتي نضج الارز و اللحمة
- يقدم ساخنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق