الزلابية المغربى أو الجابيلى
المكونات
- 180 جرام دقيق
- 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
- 1 ملعقة كبيرة خميرة
- 1 ملعقة شاي زبادى
- 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
- 1 ملعقة كبيرة الوان طعام
- ميه
- عسل
- مية ورد
طريقة عمل الزلابية المغربى أو الجابيلى
- اول حاجة تجيبى طبق غويط وتخلطى فيه الدقيق مع زيت الذرة مع الخميرة.
- بعد كدة تقومى ضايفة معلقة الزبادى وبعدها زيت الزيتون، وبعدين تحطى المية شوية شوية وانتى بتقلبى لغاية ما تبقى عجينة ناعمة وسايلة.
- بعد ما تبقى العجينة ناعمة وسايلة، تروحى ضايفة معلقة الالوان، وتسبيها حوالى نص ساعة كدة (لو بتعميلى الوصفة دة فى الشتا سبيها حوالى ساعة).
- بعد النص ساعة ما تخلص، تقومى حاطة قلاية الزيت على النار، وتجيبى ازازة يكون غطاها ببوز رفيع، وتحطى فيها العجين.
- بعد ما الزيت يقدح تبدى ترسمى بالعجين على الزيت زى ما انتى شايفة فى الصورة او اى اشكار تحبيها. وتقلى العجين على الوشين.
- بعد ما تقليهم تطلعيهم فى طبق التقديم، وترشى عليهم العسل مع مية الورد. وبالهنا والشفا.
0 التعليقات:
إرسال تعليق